top of page

Sorumluluk

Her anne baba çocugunun başarılı olmasını ister, bunun için elinden gelen her türlü fedakarlıgı yapar. Çocuklarımız ''başarılı'' olsunlar diye herşeyi yaparız. Ancak bir an bile durup düşünmeyiz aslında başarı dedigimiz şey nedir diye..
Ailelerin başarı kavramını yanlış algıladıgı için sürekli anne baba ve çocuklar arasında sürekli çatışma çıkıyor malesef.. ''Gelişen'' toplumumuzda başarı denilince akla ilk akademik başarı geliyor.
Ancak bir çocugun hayatındaki tek şey okul degildir. Çocuga sadece ders çalış iyi not getir diyerek onu gelecege hazırlayamayız. Onu yarış atı gibi büyütmemeliyiz. Çocugumuza hayattaki tek görevinin iyi okul kazanmak olmadıgını, gelecekteki sorumluluklarının ve sorunların farklı olacagını ögretmeliyiz.
Sorumluluk sadece çocuga odanı topla, ders calış, ödev yap, okula git, dersaneye git, özel derse geç kalma degildir. Gelişmekte olan çocugumuza, yaşına ve cinsiyetine uygun görevler vermeliyiz. Kendi işleri haricinde onlara, ev ile ilgili sorumluluklarıda oldugunu söylemeli ve bunları nasıl yapacagını ona ögretmeliyiz. Çocugunuzu şımartmak yerine, çocugun her işini sizin yapmanız yerine çocuklarınıza kendi işlerinin kendi yapılmasını ögretmeniz gerekir.
İşte o zaman her akşam tartışma konusu olan ''ders çalış'' kavgasına tutuşmak zorunda kalmazsınız. Çocugun hedefine dogru ilerlemesine yardım etmiş olursunuz.

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Öğretmen

Başarı

bottom of page